Actief met en na kanker.

KanActief groeide als project van UZ Leuven uit tot een intern revalidatieprogramma. Dit 12-weken programma wordt gegeven in UZ Leuven campus Pellenberg. Iedereen na kanker kan dit bewegingsprogramma onder leiding van gespecialiseerde kinesisten volgen.

Het revalidatieprogramma in UZ Leuven wordt door de deelnemers als zeer positief ervaren. Na afloop van de 12 weken verloopt de overstap naar het reguliere sportaanbod echter vaak moeilijker. Het niveauverschil met de revalidatie wordt namelijk als te groot ervaren. Het werd dan ook snel duidelijk dat er een aangepast aanbod nodig is.

De KanActief website is een initiatief van UZ Leuven (dienst Fysische geneeskunde en het Leuvens kankerinstituut), met steun van de Stichting tegen Kanker. Op deze website kan u een regionaal sportaanbod kan terugvinden. We werken met verschillende partners samen die lessen op maat zullen aanbieden zodat u zowel in het ziekenhuis als daarbuiten kan sporten.

In de FAQ vindt u de nodige praktische informatie terug alsook waarom beweging zo belangrijk is tijdens en na kanker.

KanActief helpt je ontdekken dat sporten met lotgenoten je het zo begeerde goed gevoel teruggeeft.

Deelnemer

KanActief in het ziekenhuis

KanActief biedt u aangepaste lichaamstraining en psychosociale begeleiding in groep. 12 weken lang traint u op eigen niveau en onder begeleiding van een kinesitherapeut. Naast de positieve werking van de groepsdynamiek, wordt er ook tijd gemaakt voor interactieve lezingen.

IMG 4677

KanActief Extern

Op de website vindt u verschillende regionale sportinitiatieven die toegankelijke sportlessen aanbieden.

Homepage kanactief 2