In dit digitale tijdperk zijn er veel hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen bij het bewegen en sporten. Wij geven u graag een overzicht van enkele laagdrempelige tools die u kan gebruiken.

U kiest uiteraard zelf of u hier al dan niet gebruik van maakt. Wilt u graag advies en/of ondersteuning omtrent digitale tools? Dan kan u contact opnemen met een BOV-coach op de pagina '1-1 coaching'. Zij helpen u hier graag mee verder.

Stappenteller

De stappenteller is een veelgebruikt hulpmiddel om uw dagelijkse beweegdoel te halen en op te volgen. Een stappenteller bestaat in verschillende vormen.

De meeste smartphones hebben een stappenteller, maar je kan ook een stappenteller aanschaffen voor aan je heup. Daarnaast hebben ook veel digitale horloges een stappenteller. Een basis stappenteller kan je al vanaf 10 euro vinden. Uiteraard zijn er ook duurdere opties beschikbaar.

Run3 kanactief

Activiteitstracker

Wilt u uw stappen bijhouden maar ook eventueel andere activiteiten of uw hartslag? Dan is een activitytracker een goede optie. Dit is een digitale horloge die uw beweging registreert. Meestal kan u deze koppelen aan uw smartphone of pc zodat u uw vooruitgang kan zien en doelen kan stellen.

Er zijn activitytrackers in verschillende categorie├źn en prijsklasses op de markt.

Green 2557523 1920

Apps voor sport

Er bestaan zeer veel apps die je kunnen helpen met bewegen en sporten. Er zijn apps die work-outs voor thuis aanbieden, maar ook apps die u helpen met uw stappendoel. De opties zijn eindeloos.

U kan kiezen of u deze apps combineert met een activity tracker of niet. Wilt u hier hulp bij? Dan kan u beroep doen op een BOV coach.

Smartphone 1283938 1920